vegansk solsikkepålegg oppskrift

Solsikkepålegg

Mettende, smakfullt og næringsrikt til brødskiven eller knekkebrødet. 

Så det var ikke kjempeenkelt til å få dette til å se fint ut. Fire gulrøtter i oppskriften må ta på seg en del av skylden for det, spesielt siden de får mye mer enn tilsvarende mengde goodwill for super smak og masse gode næringsstoffer til pålegget. Dette serverte jeg til en god gjeng faglærere i mat og helse, og alle som en var de imponert over både smak og konsistens! Pålegget lager du på null komme niks, og i lukket glass står det fint en liten uke i kjøleskap.

Gulrotpålegg1

Ingredienser til en god skål/to vanlige syltetøyglass:

  • 4 gulrøtter
  • 3 dl solsikkekjerner
  • 0,75 dl olivenolje
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • Noen kvaster bladpersille
  • 1 ss tomatpuré
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Riv gulrøttene. Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til du har en helt jevn masse. Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper.

Servér på brød eller med kjeks.

Gulrotpålegg2

FLERE PÅLEGGSOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. Fantastisk godt – har lige lavet denne – namnamnam!

    1. Mari Hult

      Herlig 🙂 Takk for kommentar!

  2. Kjempe godt, takk 🙂

    1. Mari Hult

      Så hyggelig 🙂 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *