Vegetarbloggen
Gryteretter

Indisk rotfruktsuppe med spicy kikerter

Published on: September 21, 2015 at: 6:00 am
2 comments

Fyldig og mettende middagssuppe med mye smak av India. 

Dette er en rask hverdagsmiddag der vi bruker indisk krydderblanding i både suppen og på kikertene. Har du krydderblandingen stående klar går det såklart fortere, men hvis du må lage den fra scratch så har du jo ekstra til neste gang. Det ordner seg.

Indisk krydderblanding

INDISK KRYDDERBLANDING: Lag gjerne noen porsjoner av denne, så har du til neste gang. 

Vi topper suppen med kikerter. Du kan enten bruke hermetiske (husk å vaske de godt før bruk), eventuelt bruke tørke. Da må du vanne de ut over natten for deretter å koke de møre i lettsaltet vann. Beregn 30-45 minutter.

Bruker du kikerter fra boks? Husk å ta vare på laken og lage marengs av den. 

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 500 gram assorterte rotfrukter – for eksempel potet, rødbete, pastinakk, sellerirot, søtpotet
  • Litt olje
  • 1 spiseskje indisk krydderblanding
  • 2 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • Kokosmelk
  • Salt og pepper
  • Eventuelt tørka chiliflak til servering

Spicy kikerter: 

  • 100 gram kokte kikerter
  • 1 spiseskje olje
  • 1 spiseskje indisk krydderblanding

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell rotfruktene og skjær de i terninger. Desto mindre de er – desto fortere går ovnsstekingen.

Fordel de utover stekebrettet.

Hell på litt olje og dryss på krydderblanding.

indisk-rotfruktsuppe-og-indisk-krydderblanding

Stek i ovnen til bitene er møre, dette tar 15-25 minutter, kommer an på størrelsen.

Ha over i en gryte og hell på grønnsakskraft. La det koke opp. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på at du ikke brenner deg). Hell i kokosmelk til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Servér med spicy kikerter (framgangsmåte under) og eventuelt noen tørka chiliflak.

indisk-rotfruktsuppe2

Spicy kikerter: 

Ha kikerter, olje og krydderblanding i en stekepanne, og stek på høy varme til kikertene begynner å bli sprø.

KRYDDERBLANDING: Kikerter stekes med olje og indisk krydderblanding.

KRYDDERBLANDING: Kikerter stekes med olje og indisk krydderblanding.

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Share

Comments (2)

  1. irenglede

    Hei. Kan jeg få lov til å legge ut ditt innlegg om falafel på min blogg i dag. Vil gjerne henvise til bloggen din samtidig. Synes det var et veldig fint innlegg, og det passer med min plan om falafel oppskrift på en kjøttfri mandag. Fint om du kan sende meg en mail på om det er i orden eller ikke. Tusen takk på forh. Hilsen Iren (irenglede).

    1. Mari Hult

      JAvisst 🙂 Bare hyggelig det!!

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kokeboken min

Bestill her

Finalist i kategorien "Årets matblogger"