Vegetarbloggen
Middag

Blomkål “Manchurian”

Published on: August 13, 2015 at: 6:00 am
0 comments

Nydelig rett med røtter fra både Kina og India. 

Manchurian er tradisjonelt sett en indisk-kinesisk rett med kylling i en saus med blant annet eddik, soya og tomat. Her bytter vi ut kyllingen med blomkål som paneres og bakes i ovn. Kjempegodt!

Denne retten kan du servere som forrett eller smårett, eller som hovedrett – da gjerne sammen med litt ris eller stekte grønnsaker.

thailandsk-blomkål2

Ingredienser: 

  • 1 blomkål
  • 1 desiliter hvetemel
  • 1 desiliter usøtet soyamelk
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 1 spiseskje soyasaus
  • 1 desiliter brødsmuler (panko eller griljermel er bra)
  • Litt olje

Saus: 

  • 4 vårløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 centimeter ingefær
  • 1 rød chili
  • Noen kvaster koriander
  • Olje til steking
  • 3 spiseskjeer soyasaus
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 1 spiseskje lønnesirup (eller annen søtning)
  • 0,5 spiseskje riseddik (eventuelt eplesidereddik, hvitvinseddik eller annen lys eddik)
  • Eventuelt litt chilisaus
  • 2 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Del blomkål i buketter. Størrelsen er ikke så farlig, men prøv å få de noenlunde jevnstore.

Bland sammen hvetemel og salt, visp sammen soyamelk og eplesidereddik, la det stå et par minutter, rør deretter inn soyasausen.

Hell hvetemelblandingen, soyamelkblandingen og brødsmulene i hver sin skål. Dypp første blomkålbukettene i hvetemelet, deretter soyamelken, brødsmulene til slutt. Fordel utover stekebrettet.

Hell bittelitt olje over, det skal ikke mye til. Stek de i ovnen i 15 minutter. Ha ut brettet og vend litt på blomkålbukettene før du steker de i 15 minutter til.

Saus og servering: 

Skjær vårløken i ringer. Ha det hvite og grønne hver for seg.

Riv hvitløk og ingefær, finhakk chili. Grovhakk koriander.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i det hvite fra vårløken, hvitløk, ingefær og chili.

Rør sammen soyasaus, tomatpuré, lønnesirup, riseddik og eventuelt chilisaus og ha i. Rør deretter sammen grønnsakskraften og maisstivelsen og hell i. Rør det hele godt sammen og la det koke opp. Sausen vil tykne raskt under koking.

Smak til med pepper og eventuelt litt mer soyasaus.

Vend de bakte blomkålbukettene inn i sausen rett før servering. Topp det hele med det grønne fra vårløken og koriander. Servér rykende varmt!

thailandsk-blomkål1

FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL FINNER DU HER. 

Share

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kokeboken min

Bestill her

Finalist i kategorien "Årets matblogger"