vegansk kikertburger oppskrift

Kikertburger texmex

Spicy kikertburgere som er uslåelige med chipotleaioli til. 

Server med salat og aioli, eller med tortillachips og salsa, eller i burgerbrød med alt det vanlige burgertilbehøret. Mulighetene er store!

Ingredienser: 

  • 150 gram tørka kikerter
  • 2 medium store søtpoteter (250-300 gram tilsammen, cirka)
  • Et par kvaster koriander
  • 1 rød chili
  • En halv kinesisk hvitløk
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 1 spiseskje spisskummen
  • 1 teskje chipotlepulver (kan sløyfes)
  • 1 teskje røkt paprikapulver
  • 1 teskje korianderfrø
  • 75-100 gram brødsmuler
  • Eventuelt litt potetmel

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikertene i vann over natten. Kok dem deretter møre i godt med vann (cirka en time).

Skrell søtpotetene og skjær dem opp i litt mindre biter, og ha i med kikertene det siste kvarteret. Sil av vannet og ha kikerter og potetbiter over i en bolle.

Finhakk koriander og chili. Skrell og finhakk hvitløk.

Varm opp litt av oljen i en stekepanne. Ha i spisskummen, chipotlepulver, røkt paprikapulver og korianderfrø og stek det i ett minutt før du har i koriander, chili og hvitløk. La det surre i noen minutter før du har det over i bollen med kikertene og søtpotetbitene.

Mos alt sammen med en gaffel. Spe med brødsmuler og eventuelt litt potetmel til du har en fast masse som det går an å forme burgere av.

Sett massen kaldt i femten minutter, form deretter burgere som du steker i olje. 2-3 minutter på hver side skal holde fint.

Server varme, gjerne med litt chipotleaioli og salat.

texmex-kikertburger1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE BURGERE FINNER DU HER. 

6 Comments

  1. Hei!

    Hvor mange gram kikerter må jeg ha om jeg allerede har ferdigkokte?
    Takk for svar.

    Vennlig hilsen
    Helene

    1. Mari Hult

      Dobbelt så mange 🙂

  2. Dette ser godt ut! Men ca hvor mye burger blir det? Burde jeg halvere oppskrifta om det bare er til to personer?

    1. Mari Hult

      Det er nok til to sultne.. de fleste oppskriftene på bloggen er beregnet på to.

  3. Kan man bruke noe annet enn brødsmuler til å spe deigen med?

    1. Mari Hult

      Havregryn 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *