Sjokolade- og peanøttkake

Saftig sjokoladekake med et salt innslag av peanøtter. 

Her bruker vi peanøttsmør i både kakedeig og glasur, noe som gir denne sjokoladekaken en ekstra piff.

Ingredienser: 

  • 2,5 desiliter soyamelk
  • 1,5 spiseskje eplesidereddik
  • 2 spiseskjeer peanøttsmør
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2,5 desiliter sukker
  • 4 desiliter hvetemel
  • 0,5 desiliter kakaopulver
  • 0,5 teskje salt
  • 0,25 teskje bakepulver
  • 0,25 teskje natron

Glasur: 

  • 3 spiseskjeer kokossmør
  • 3 spiseskjeer peanøttsmør
  • 3 spiseskjeer lønnesirup
  • 1 spiseskje kokosolje
  • 3 spiseskjeer sjokoladeknapper
  • Eventuelt litt kakaopulver

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en mellomstor ildfast form med bakepapir (20*20 centimeter er fint).

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i fem minutter slik at det tykner litt.

Rør inn peanøttsmør, rapsolje, vaniljeekstrakt og sukker.

Sikt i hvetemel, kakaopulver, salt, bakepulver og natron og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Hell røren over i formen. Stek i 20-25 minutter. Avkjøl kaken.

Glasur: 

Smel kokossmør, peanøttsmør, lønnesirup og kokosolje i sammen i vannbad. Når alt er smeltet har du i sjokoladeknappene. Ha av varmen og rør inn litt og litt kakaopulver til du har en jevn glasur.

Avkjøl glasuren før du fordeler den utover kaken.

Kaken oppbevares kaldt fram til servering.

sjokolade-og-peanøttkake11

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE KAKER FINNER DU HER.

2 Comments

  1. Marit Inderhaug

    Lagde kaken i dag! Veldig god! Kan den fryses?

    1. Mari Hult

      Hurra 🙂 Jeg TROR denne fryser bra 🙂 Krysser fingrene…

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *