Chocolate chip cookies

Lettvint klassiker som passer til alle anledninger. 

Noe så godt som cookies rett ut av ovnen er det vanskelig å komme på. Dette er en veldig enkel deig, som lett kan varieres med litt nøtter, kokosflak etc.

Tips: Har du ikke lyst å bake alle kakene med en gang? Pakk deigen inn i aluminiumsfolie og den holder seg supert i kjøleskapet i en liten uke.

Ingredienser til cirka 24 cookies: 

  • 2 spiseskjeer linfrø
  • 0,5 desiliter vann
  • 2,5 desiliter rapsolje
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 2 desiliter sukker (anbefaler 1 desiliter hvitt og 1 desiliter brunt sukker)
  • 5 desiliter hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 0,5 teskje salt
  • 300 gram veganske sjokoladeknapper (eller grovhakket sjokolade)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Mal linfrøene i en kaffekvern eller tilsvarende. Bland de sammen med vannet og la det stå og trekke i noen minutter.

Visp sammen rapsolje, vaniljeekstrakt og sukker i en bolle. Rør inn linfrøblandingen.

Sikt i hvetemel, natron og salt og arbeid sammen til en deig.

Vend inn sjokoladeknappene til slutt.

La deigen hvile i ti minutter.

Bruk en spiseskje og lag klatter av deigen. Fordel disse utover stekebrettene, cookies utvides under steking så pass på å ha litt avstand mellom de.

Stek i 8-10 minutter.

Avkjøl på rist. Cookies oppbevares i lukket boks.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE COOKIES FINNER DU HER. 

3 Comments

  1. Hei, disse skal jeg prøve! vet du om de kan fryses? eller evt. hvor lenge de kan oppbevares i kjøleskap eller romtemperatur?

    1. Mari Hult

      De fryser fint – og i en tørr, lukket kakeboks holder de seg nesten en evighet 🙂

  2. Takk!! Jeg var litt urolig når jeg holdt på med deigen men de ble jo perfekte! Genialt med veganske cookies 😀 disse blir det flere av!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *