Vegetarbloggen
Tilbehør

Krydret ris

Published on: September 20, 2013 at: 12:00 am
0 comments

Spenstig ris som passer utmerket til indiske retter. 

Gurkemeie gir den fine fargen, smaken får vi blant annet fra kanel og stjerneanis.

Ingredienser: 

  • 2 vårløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 spiseskjeer olje
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 teskje malt nellik
  • 0,5 teskje kardemomme
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis
  • 2,5 desiliter ris
  • 1 teskje salt
  • 5,5 desiliter vann

Framgangsmåte: 

Skjær vårløk i ringer. Finhakk hvitløk.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Surr vårløk og hvitløk i et lite minutt.

Tilsett gurkemeie, nellik, kardemomme, kanelstang og stjerneanis og surr det litt til.

Rør inn ris og salt. Hell på vann og la det koke opp.

Ta på lokket, skru av varmen og la risen stå i 20 minutter.

Finhakk koriander og bland inn rett før servering.

indisk-ris1

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Share

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kokeboken min

Bestill her

Finalist i kategorien "Årets matblogger"