Grillmat

Fylte sopp

Publisert: 27. juli 2013
0

Smakfulle sopp til grillen eller stekeovnen. 

Kjempegode aromasopp fylles med italiensk krydra linsestuing, og når det hele settes på grillen så flyter smakene skikkelig inn i hverandre. Er det ikke grillvær i sikte så går det også fint å ovnsbake disse herlighetene.

Ingredienser: 

  • 1 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk
  • 1 spiseskje soltørka tomater
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 teskje oregano
  • 1 teskje timian
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 0,5 desiliter tørka røde linser
  • 1-2 desiliter vann
  • 1 teskje sukker
  • Salt og pepper
  • 8 aromasopp

Framgangsmåte: 

Finhakk hvitløk, sjalottløk og soltørka tomater.

Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte. Ha i hvitløk, sjalottløk, soltørka tomat, oregano, timian og tomatpuré og surr det hele i fem minutter.

Tilsett linser og vend de sammen med resten. Spe med vann, la det koke inn for hver gang. Du skal ha en tyktflytende linsestuing og alle linsene skal være gjennomkokte.

Smak det hele til med sukker, salt og pepper.

Dra stilken av soppene, og skjær forsiktig ut det sorte inni de. Fyll de med linsestuingen.

Retten kan bakes i ovn i 15 minutter på 220 grader (pass på å ha de i en ildfast form og ikke direkte på risten), eller grilles i cirka 10 minutter.

fylte-grillte-sopp1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT FINNER DU HER. 

Del