Vegansk gulrotkake

Saftig kake med gulrøtter, valnøtter og kremostglasur – kjempegod til både hverdags og selskap. 

Ingredienser: 

  • 1 desiliter linfrø
  • 2 desiliter varmt vann
  • 3 gulrøtter
  • 2 desiliter valnøtter
  • 3,5 desiliter sukker
  • 1,5 desiliter rapsolje
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 5,5 desiliter hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1,5 teskje natron
  • 2 teskjeer kanel
  • 1 teskje revet muskat
  • 0,5 teskje salt

Kremostglasur: 

  • 100 gram vegansk margarin
  • 100 gram vegansk kremost naturell
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 teskje sitronsaft
  • 4-5 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en springform på 20-22 centimeter i diameter med bakepapir.

Knus linfrøene i en kaffekvern eller morter. Bland de sammen med vannet i en bolle.

Riv gulrøttene. Grovhakk valnøttene.

Rør sukker, olje, sitronsaft og vaniljeekstrakt inn i linfrøblandingen.

Sikt i hvetemel, bakepulver, natron, kanel, muskat og salt. Visp røren raskt og kraftig sammen. Vend til slutt inn gulrøtter og valnøtter.

Hell røren over i formen, glatt den til på toppen med en slikkepott.

Stek kaken i 35-45 minutter, sjekk at den er gjennomstekt med trepinnetesten.

vegansk-gulrotkake1

Avkjøl helt før du har på glasur.

Kremostglasur: 

Kjør margarin, kremost, vaniljeekstrakt og sitronsaft glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.

Fordel utover kaken.

vegansk-gulrotkake2

Avkjøl fram til servering.

vegansk-gulrotkake3

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE KAKER FINNER DU HER. 

9 Comments

  1. Ida Kristine

    Denne kaken så utrolig god ut. Vet du om det er mulig å bytte ut nøttene med noe annet? Eventuelt sløyfe dem? Har ei i familien som ikke tåler nøtter.

    1. Mari Hult

      Kan bare droppe de 🙂

  2. Hvordan tror du denne blir uten kremost i glasuren? Har så lyst til å lage, men får ikke tak i kremost i tide :-/

    1. Mari Hult

      Det blir annerledes, men det fungerer altså! Du kan også bruke vispet soya- eller havrekrem.

  3. Hei. Hvilken vegansk margarin går at kjøpe i vanlig butikk i Norge til den glasuren?

  4. Christina

    kan man bruke chiafrø i stedet for linfrø?

    1. Mari Hult

      Jepp! 🙂

  5. Beste gulrotkaken jeg har bakt! Høy og fin ble den også. Nydelig!

    1. Mari Hult

      Så kjekt å høre! Haha jeg sliter med at kakene ofte blitt litt lave, så veldig kjekt å høre den ble høy og fin 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *