Naan med tørrgjær

Kjempegode til indisk mat. 

veganske naanbrød
NAAN: Kjempegode brød som du lager på cirka en time.

Naan er herlig tilbehør til indisk mat. Denne varianten bakes med tørrgjær, som har mye lengre holdbarhet enn fersk gjær. Dette gjør tørrgjær til en ingrediens det er greit å alltid ha stående i tørrvareskapet, glimrende når en oppskrift som denne dukker opp.

Denne oppskriften er en veganisert versjon av en jeg fant på bloggen Gjør hverdagen til en fest.

Ingredienser til fire brød: 

  • 80 gram vegansk margarin
  • 0,5 desiliter usøtet soyamelk
  • 1 teskje salt
  • 0,5 teskje sukker
  • 2 teskjeer tørrgjær
  • 2,5 desiliter hvetemel + til utbaking
  • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Smelt margarin. Ha halvparten i en bolle, rør inn soyamelk, salt, sukker og tørrgjær.

Rør inn litt og litt hvetemel til du får en smidig deig. Dekk deigen med et rent håndkle og sett til heving i en time.

Del deigen inn i fire emner og kjevle alle ut slik at de er cirka like store som stekepannen din.

Varm opp olje i stekepannen til medium varme.

Stek brødene først på den ene siden til de begynner å bli stive i kantene.

naanbrød-med-tørrgjær1

Snu og stek videre på den andre siden.

naanbrød-med-tørrgjær2naanbrød-med-tørrgjær3

Rett før de er ferdig stekte heller du over litt smeltet margarin.

naanbrød-med-tørrgjær4

Legg de ferdige brødene i en haug så holder de seg lune fram til servering. Er det en stund til mat kan du pakke de inn i aluminiumsfolie.

naanbrød-med-tørrgjær5

FLERE OPPSKRIFTER PÅ BRØD FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *