Browniekake

Tre lag med perfeksjon: Brownies, kremostfyll og sjokolademousse. 

Dette er en utrolig god kake, og den er genial å servere til skeptiske ikke-veganere, og alle som ikke trodde du kunne bake uten egg og melk.

Brownien faller litt sammen i midten etter steking og fungerer som en grop for de to øverste lagene, som ligger litt tynt mot kanten.

Denne kaken kan også serveres som dessert.

Ingredienser til én kake: 

  • 0,9 desiliter soyamelk
  • 0,5 spiseskje eplecidereddik
  • 0,9 desiliter solsikkeolje
  • 2 desiliter sukker
  • 2,5 desiliter hvetemel
  • 0,6 desiliter kakaopulver
  • 0,5 teskje natron
  • 0,5 teskje salt
  • Noen dråper vaniljeestrakt
  • 100 gram vegansk sjokolade

Kremostlag: 

  • 1 pakke vispbar havrekrem
  • 2,5 desiliter melis
  • 1 pakke vegansk kremost naturelle

Sjokolademousse: 

  • 300 gram vegansk kokesjokolade
  • 1 pakke silketofu (ca 350 gram)
  • 0,5 desiliter soyamelk, helst med sjokoladesmak
  • Noen spiseskjeer lønnesirup
  • 1 spiseskje kakaopulver
  • 1 teskje vaniljesukker

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en springform på 20-22 centimeter.

Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje og sukker.

I en større bolle siler du  hvetemel, kakaopulver, natron og salt. Visp raskt i de våte ingrediensene.

Finhakk sjokoladen og vend denne forsiktig inn til slutt.

Ha røren over i formen, glatt den til på toppen.

Stek i cirka 30 minutter. Trepinnetesten er no go her, for kaken skal ikke være helt gjennomstekt.

Avkjøl kaken før du fortsetter monteringen.

Kremostlag: 

Visp fløte og melis stivt. Ha deretter i kremosten, og visp til du ikke har flere klumper. Fordel kremen over kakebunnen og sett kaldt.

Sjokolademousse: 

Smelt sjokoladen i vannbad.

Ha silketofu, soyamelk, lønnesirup, kakaopulver og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjør til du har en jevn masse. Ha over den smelta sjokoladen, bruk en slikkepott for å få med deg alt. Kjør til du igjen har en jevn masse. Pass på at moussen er ved romtemperatur, fordel den deretter over kremostlaget. Sett kaken kaldt fram til servering.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE KAKER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *