Blåbærkake

Blåbærkake med maismel og sitronglasur. 

vegansk blåbærkake
BLÅBÆRKAKE: Oppskrift på en saftig, hjemmelaget blåbærkake.

Ingredienser: 

  • 4 spiseskjeer vegansk margarin
  • 3 desiliter soyamelk
  • 2 desiliter soyayoghurt
  • 0,5 desiliter rapsolje
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 4 desiliter hvetemel
  • 2 desiliter sukker
  • 1,5 desiliter maismel/polentamel
  • 1 spiseskje bakepulver
  • Litt salt
  • 2-3 desiliter blåbær

Sitronglasur: 

  • 4 desiliter melis
  • 1 sitron
  • Eventuelt noen dråper soyamelk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en brødform med bakepapir.

Smelt margarinen. Bland den deretter sammen med soyamelk, soyayoghurt, eplesidereddik og rapsolje i en liten bolle.

Sil de tørre ingrediensene over i en litt større bolle. Rør de sammen, lag en grop i midten og hell det våte over. Visp det hele raskt og kraftig sammen. Helt til vender du inn blåbærene.

Hell røren over i brødformen og bak i 35-45 minutter. Du kan bruke trepinnetesten for å se om kaken er ferdig, bare ignorer våte flekker laget av bærene.

Avkjøl kaken helt før du har på glasur.

Sitronglasur: 

Ha melisen i en bolle. Press over sitronsaften og rør det sammen. Dersom glasuren ikke er flytende nok kan du spe med noen dråper soyamelk.

Fordel glasuren utover den avkjølte kaken, og la kaken stå i en halvtime slik at glasuren får stivne.

Skjær opp i passende skiver før servering.

vegansk blåbærkake oppskrift

FLERE OPPSKRIFTER MED BLÅBÆR FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *