vegansk paprikasuppe oppskrift

Paprikasuppe

Varmende middagssuppe med ovnsbakt paprika, søtpotet og hvitløk. 

paprika- og søtpotetsuppe
PAPRIKASUPPE: En nydelig suppe der vi utnytter smaken av grønnsakene til det fulle.

Jeg har knekt grønnsakssuppekoden! Glem jevninger med margarin og melk, her er det grønnsakssmakene som gjelder.

Regel nummer 1: Alt blir bedre om det ovnsbakes. Tenk bare på bakt potet vs kokt potet – den bakte poteten vinner alltid. Det skjer noe med grønnsaker i ovnen, og dette må vi utnytte når vi koker suppe.

Det blir med den ene regelen. Her baker vi grønnsakene sammen, før vi deretter koker dem sammen med grønnsakskraft. Helt nydelig. Eksperimenter gjerne med urtebruk. Jeg liker koriander til ALT, men denne suppen tipper jeg at smaker like godt med rosmarin eller basilikum også.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 2 røde paprika
  • 3 små søtpoteter, eventuelt en medium stor
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 teskje havsalt
  • 6 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongterning
  • Frisk koriander til servering

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Finn fram en ildfast form.

Skjær paprikaene i to og ta ut innmaten. Skrell søtpotene og skjær dem opp i litt mindre biter. Skrell hvitløken.

Ha paprika, søtpotet og hvitløk i formen, hell over litt olivenolje og dryss på litt salt.

Bak i cirka 45 minutter – paprikaen skal begynne å få brune prikker på skallet.

Ta ut formen og avkjøl i noen minutter. Dra skallet av paprikabitene (gjør ikke noe om du ikke får med alt).

Ha paprika, søtpotet og hvitløk over i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjør til du har en jevn masse.

Ha massen over i en gryte og tilsett grønnsakskraft. Rør det godt sammen og kok opp. La det småkoke i noen minutter, smak til med salt og eventuelt pepper.

Server suppen rykende varm med litt grovhakket koriander.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SUPPER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *