Fruktruller

Kjempemorsom dessert som kan varieres i det uendelige. 

Herlighet så godt! Så enkelt! Vårruller i rispapir, sommerruller, begynner virkelig å finne seg tilrette her i landet, og nå gjør vi nok en vri: Vårruller til dessert! Disse har jeg fylt med mango, kiwi og nektarin – en syrlig og frisk kombinasjon. Slå deg gjerne løs med banan, mynte, blåbær og appelsinbåter om du tør – her er det kun fantasien som setter grenser.

Rispapir selger de i godt assorterte dagligvarebutikker – se i hyllen med andre asiatiske tørrvarer. Du får også kjøpt dem, ofte billigere, i asiatiske matbutikker.

Ingredienser til 8 fruktruller: 

  • 1 mango
  • 2 kiwi
  • 2 nektarin
  • 8 rispapirark

Framgangsmåte: 

Kok opp cirka en liter vann. Ha det over i en dyp tallerken.

Rens mango og kiwi, og skjær innmaten opp i strimler. Skjær nektarin i strimler, kast steinen.

Legg et rispapirark forsiktig i bløt. Pass på kantene slik at det ikke klistrer seg sammen.

Ta arket forsiktig opp og la det renne av seg litt. Legg noen fruktstimler midt på arket. Rull det tett sammen. Brett inn sidene når du er halvveis og rull ferdig.

Legg rullen med skjøten ned og gjenta med resten av risflakene.

Server med en god saus eller dip, for eksempel peanøttsaus.

dessertvårruller

FLERE OPPSKRIFTER MED FRUKT OG BÆR FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *