Vegetarbloggen
Middag

Tempeh Tikka Masala

Published on: July 2, 2012 at: 12:00 am
0 comments

Nydelig middagsrett med smak av India. 

Tempeh tikka masala

TEMPEH TIKKA MASALA: Nydelig indisk rett med tempeh i en krydret saus.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 300 gram tempeh
  • 1 desiliter vann
  • 2 spiseskjeer soyayoghurt
  • 1 teskje garam masala
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje chilipulver
  • 1 teskje paprikapulver
  • Olje til steking

Saus: 

  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 centimeter ingefær
  • 1 rød chili
  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • 1 teskje garam masala
  • 1 teskje paprikapulver
  • 1 teskje koriander
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 liten boks hermetiske tomater
  • 1 teskje sukker
  • 2 spiseskjeer soyayoghurt
  • Eventuelt litt kokosmelk

Framgangsmåte:

Skjær tempeh i terninger med lengde på mellom 1 og 1,5 centimeter. Bland sammen vann, soyayoghurt, garam masala, salt, chilipulver og paprikapulver, og ha i tempehterningene.

Overfør det hele til en panne, og kok/stek på medium varme til all væsken er absorbert eller fordampet. Ha i olje, og stek tempehbitene til de er gylne og fine.

Saus: 

Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Varm opp oljen i en gryte og har bitene i.

La det surre et par minutter, ha deretter i krydderne. Rør det hele sammen og la det surre noen minutter til.

Ha i tomater og sukker, og la det hele koke opp. La det småkoke i 15 minutter. Smak eventuelt til med litt mer krydder.

Ha i soyayoghurt og eventuelt kokosmelk til du får ønske konsistens. Ha i tempehbitene og la det hele surre et par minutter til.

Server tempeh tikka masala rykende varmt, gjerne sammen med ris og naanbrød.

vegan tikka masala oppskrift

FLERE OPPSKRIFTER PÅ INDISKE MIDDAGSRETTER FINNER DU HER. 

Share

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kokeboken min

Bestill her

Finalist i kategorien "Årets matblogger"