vegansk focaccia oppskrift

Verdens beste focaccia

Nydelig og kjempeenkel eltefri focaccia med timian og soltørka tomater. 

hjemmelaget foccaiabrød oppskrift
FOCACCIA: Her får du en lettvint oppskrift på hjemmelaget og eltefritt focacciabrød.

Focaccia er den tingen jeg serverer til alt. Samme hva jeg lager så blir det i hodet mitt logisk med focaccia til, og det er kanskje ikke så rart: For et brød!

I det siste har jeg eksperimentert litt med eltefrie varianter, og landet til slutt med denne varianten som favoritt. Dersom du vil det smaker brødet også godt med litt revet hvitløk presset ned i det, og finhakka oliven er en kjempegod topping for de som ikke har menn som protesterer høylydt mot all mat med oliven i.

Ingredienser til ett brød: 

  • 500 gram hvetemel
  • 0,25 teskje tørrgjær
  • 1,5 teskje salt
  • 4 desiliter vann
  • 5 soltørka tomater
  • 2 teskjeer tørka timian
  • 0,5 desiliter olivenolje
  • Havsalt

Framgangsmåte: 

Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en medium stor ildfast form med bakepapir. Lengde på 20 til 25 centimeter er fint. Skjær tomatene i ganske små biter og bløtlegg dem om de ikke er bløtlagte fra før.

Velt deigen over i formen. Bruk fingrene til å fordele den ut så godt du kan.

Dytt tomatbitene ned i deigen. Dryss timian over. Hell deretter over olivenolje og bruk fingrene til å prikke mange hull i deigen slik at oljen sprer seg godt. Ikke vær redd for å dytte ned timitan og tomater heller. Til slutt drysser du havsalt over brødet.

Bak brødet i 25-30 minutter, det skal være gyllent og fint på toppen.

Avkjøl focacciaen litt før du skjærer i den.

eltefri focaccia

FLERE OPPSKRIFTER PÅ ELTEFRITT BRØD FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Skal det stå nederst i ovnen?

    1. Mari Hult

      Midten 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *