Vegetarbloggen
Bønner og linser

Rød daal

Published on: March 21, 2012 at: 12:00 am
2 comments

Linsestuing med indiske krydder. 

daal linsestuing vegansk vegetar veganmat vegetarmat indisk oppskrift

RØD DAAL: Smaksrik linsestuing servert med naturris og papadums.

En utrolig enkel hverdagsmiddag som smaker nydelig av India. Gryten krever lite innsats og enkle og billige ingredienser, i tillegg er den næringsrik og spesielt god på protein.

Gjør litt ekstra stas på daalen ved å servere med naturris og papadums.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 6 desiliter vann
  • 1 liten boks knuste tomater (cirka 2 desiliter)
  • 2,5 desiliter røde linser
  • Nøytral olje til steking
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 teskje malt koriander
  • 1 teskje gurkemeie
  • 0,5 teskje kayennepepper
  • Salt
  • Frisk koriander

Framgangsmåte: 

Kok opp vann og knuste tomater. Ha i linsene og la det hele småkoke i cirka 20 minutter til det meste av væsken er absorbert.

Varm opp olje i en panne. Ha i spisskummen og stek i noen minutter, til det begynner å lukte godt av krydderet. Finhakk løk og hvitløk og ha i. Stek videre til alt er gyllent, tilsett deretter koriander, gurkemeie og kayennepepper. Stek i noen minutter til, hell deretter over i linseblandingen. Smak til med salt. Finhakk koriander og ha i rett før servering.

Tips: Server rød daal med naturris og papadums.

indisk daal

FLERE OPPSKRIFTER PÅ INDISK MAT FINNER DU HER. 

Tags: daal, indisk, linser
Share

Comments (2)

  1. Denne retten ble en favoritt etter første smak! Takk for at du delte den!

    Men jeg har aldri sett papadums, er det noe man kan finner i nord Norge?

    1. Mari Hult

      Så hyggelig 🙂 Jeg vet ikke med butikkene der oppe i nord, men sjekk avdelingen på Mega eller Meny med indiske varer. Ganske flate pakke 🙂

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Kokeboken min

Bestill her

Finalist i kategorien "Årets matblogger"