veganske nøtteboller oppskrift

Kajas lettvinte nøtteboller

Akkurat som hos Lady og Landstrykeren. 
Denne oppskriften har jeg lånt på en av mine favorittblogger, nemlig min venninne Kajas blogg Veganerliv.

Tips: Server nøttebollene med en hjemmelaget  italiensk tomatsaus.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1,5 desiliter røde linser
  • 0,5 desiliter basmatiris
  • 3 desiliter valnøtter
  • En halv kinesisk hvitløk
  • Noen kvaster basilikum
  • 1 spiseskje soyasaus
  • Eventuelt litt kikertmel eller hvetemel
  • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Kok opp linsene i godt med vann. I en annen gryte koker du risen med 1 desiliter vann og litt salt under lokk.

Ha nøttene i en kjøkkenmaskin. Kjør dem en liten stund til du har relativt store biter. Ta ut en tredjedel og kjør resten videre til de omtrent er pulverisert.

Riv eller finhakk hvitløken, grovhakk basilikum.

Bland sammen linser, ris, nøtter, hvitløk, basilikum og soyasaus. Tilsett eventuelt litt mel for å gjøre deigen fastere og lettere å jobbe med.

Form deigen til boller, og stek dem i litt olje på medium/sterk varme.

vegetarmatvegetarmat

Server med en god tomatsaus og nykokt pasta, dryss gjerne over litt vegansk parmesan på toppen.

vegetarmat veganmat oppskrift

FLERE VEGANSKE PASTARETTER FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. Så enkle og så gode! Disse vil vi lage mange ganger fremover 🙂

    1. Mari Hult

      Så kjekt 🙂 🙂

  2. Ser kjempe godt ut! 🙂 Tror du det er mulig å erstatte valnøttene med mandler? Bor med en som er allergisk mot alt av nøtter unntatt mandler..

    1. Mari Hult

      Ja det går helt fint 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *