Cottage pie

Varmende vintermat.

Vegan cottage pie
COTTAGE PIE: Linseragu dekket med nydelig potetstappe.

Nydelig “comfort food” fra Storbritannia.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 2 desiliter linser
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk (eller noen fedd vanlig hvitløk)
  • 150 gram assortert sopp
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 2 kvaster timian
  • Salt og pepper
  • 200 gram spinat
  • Hjemmelaget potetstappe

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast suffleform (eller annen passende form).

Kok linsene møre, cirka femten minutter. Sil av vannet, og sett linsene til sides.

Finhakk løk og hvitløk, grovhakk sopp.

Varm olje i en stekepanne. Tilsett løk, hvitløk og sopp, og la det surre på medium varme til løken er blitt blank, det tar mellom fem og ti minutter. Rør inn linsene.

Finhakk timian og ha i. Smak til med salt og pepper. Grovhakk spinaten og ha i. La det hele stå og surre noen minutter.

potetmos linser spinat sopp oppskrift

Ha linse- og soppblandingen nederst i formen, og fordel potetstappen over.

Vegansk cottage pai

Stek i cirka 20 minutter, potetstappen skal bli gyllen.

Oppskrift cottage pai vegan

Server varm.

Pai poteter linser vegansk oppskrift vegetar vegetarpai

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK COMFORT FOOD FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *