vegansk spagetti bolognese oppskrift

Spagetti Bolognese

Med soyaprotein og vegansk “parmesan”. 

SPAGETTI BOLOGNESE: En utrolig god rett med soyaprotein.

Dette er en vegansk versjon av den italienske pastaklassikeren. Det fine med en ekte bologneseragú, er at kjøttet skal kokes veldig lenge for å bli helt mørt. Gjør du det samme med soyaprotein er det rett og slett vanskelig å skille de to fra hverandre. 

Fordelen? Soyaprotein er mye sunnere, og ingen dyr har blitt drept for å produsere det. 

Utenom å nettopp bytte ut kjøttet, har jeg fullt den klassiske italienske oppskriften med gullrot, sellerirot, løk og tomatpuré. Selvfølgelig varierer oppskriften fra mama til mama i Italia, men det påfallende er at få av disse har i verken hvitløk, basilikum eller oregano, som så ofte dukker opp i den norske varianten av bolognaise.

Dere må rett og slett bare stole på meg her: Denne oppskriften er kanskje enkel, men den betyr ikke at den ikke kan være veldig god!

Ingredienser til 2 porsjoner: 

    • 5 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
      • 1 spiseskje soyasaus
        • 1 spiseskje lønnesirup
          • 2 desiliter soyaprotein, gjerne den finkornede varianten
            • 1 løk
              • 1 gulrot
                • 100 gram sellerirot
                  • 1 spiseskje vegansk smør eller margarin
                    • 1 spiseskje olivenolje
                      • 2 spiseskjeer tomatpuré
                        • Spagetti (uten egg, såklart)

                        Framgangsmåte:

                        Kok opp 3 desiliter av grønnsakskraften opp i en gryte. Når det koker har du i soyasaus, sirup og soyaprotein. Sett gryten til side og ha på lokket. La det stå i ti minutter, og sil av eventuell overflødig væske.

                        Grovhakk løk, gulrot og sellerirot.

                        Varm opp smør/margarin og olje i en stekepanne. Ha i grønnsakene, og fres dem et lite minutt. Tilsett soyaproteinet, og rør alt sammen. La det steke under jevnlig omrøring til blandingen begynner å bli gyllen.

                        Ha over i en gryte, tilsett tomatpuré og resten av grønnsakskraften, og la det småkoke under lokk i ca en time. Smak til med salt og pepper.

                        Når det nærmer seg klart, koker du spagetti al dente etter anvisning på pakken.

                        Tips: Server retten med hjemmelaget vegansk “parmesan”.

                        SPAGETTI BOLOGNESE: Vegansk, såklart, og toppet med hjemmelaget vegansk parmesan.

                        FLERE OPPSKRIFTER PÅ ITALIENSK MAT FINNER DU HER.

                        Write a comment

                        Your email address will not be published. Required fields are marked *