Klassisk eplekake

En tradisjon verdt å ta vare på. 

VEGANSK EPLEKAKE: Kjempegod kake uten egg.

Den tradisjonelle eplekaken bør vernes om som en nasjonalskatt, og jeg håper at den er pensum på barneskolen. Lite er nemlig bedre enn et stykke lun, nystekt eplekake med vaniljeis til. Og kaken er selvsagt kjempeenkelt å lage vegansk!

Denne kaken er knallgod, og den blir luftig og fin i ovnen. Her er det ikke noe fiksfanteri, dette er en tradisjonell eplekake der det eneste som er bittelitt moderne er at jeg bruker soyamelk. Av en eller annen grunn er det vanlig å bruke egg i en klassisk eplekake, og jeg kan ikke forstå hvorfor. Det er ikke nødvendig i det hele tatt!

Siden vi er inne på tradisjoner, anbefaler jeg å servere kaken med litt vaniljeis, piska havrekrem eller vaniljekrem.

Ingredienser:

  • 75 gram vegansk margarin
  • 2 desiliter sukker
  • 4 desiliter hvetemel
  • 2,5 teskeer bakepulver
  • 2 desiliter soyamelk
  • 4 epler
  • Kanel
  • Strøsukker

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør og mel en paiform.

Smuldre margarin og sukker i en bolle. Sil hvetemel og bakepulver over, og bland det i. Tilsett melken, og arbeid deigen raskt sammen. Ha deigen over i kakeformen.

Skjær eplene i skiver, og legg dem over deigen. Dryss kanel og perlesukker på toppen.

Stekes på nederste rille i 30-40 min.

Kaken smakes best mens den fremdeles er lun, men holder seg flere dager i kjøleskap.

FLERE OPPSKRIFTER MED EPLER FINNER DU HER. 

15 Comments

  1. Hva er diameteren på formen?

    1. Mari Hult

      22 eller 24 centimeter (husker ikke hvilken jeg brukte)…

      1. Ragnar

        Takk! 🙂

  2. Serverte denne til fredagskosen på jobb i dag. Stor suksess 🙂

    1. Mari Hult

      Så herlig!!! Tusen takk for den tilbakemeldingen, gledet nå på en fredagskveld 🙂

  3. elsker denne oppskriften!!! tusen takk, hele familien syntes den veganske verden er litt mer innafor nå 😉

    jeg pleier å ta en teskje kanel i selve deigen/røren også, anbefaler dette:))

    1. Mari Hult

      Herlig 🙂 🙂 Tusen takk for tilbakemeldingen!!!

  4. Kjersti Stensland

    Hei! Går det an å bytte ut margarin med olje i denne oppskrifta? 🙂

    1. Mari Hult

      Vil anta at det går helt fint, men har ikke prøvd selv!

  5. andreas larsen

    jeg Lagde Denne Veganske kaken idag til Min storebror som har Bursdag i morgen, og jeg brukte pærer og kiwi isteden for epler, den ser Fantastisk UT!!

  6. Denne var kjempegod! Og kjempeenkel! Jeg bytta ut soyamelk med rismelk siden jeg ikke skal ha noe særlig soya i kostholdet mitt. Og det funka det! Ja til kake til lunsj! 😉 Takk for oppskriften Mari!

    1. Mari Hult

      Hurra 🙂 Alltid så kjekt å høre 🙂 Takk!

  7. Hei Mari 🙂

    Lurer på om det er greit å bruke havremelk eller rismelk evt mandelmelk til denne, eller har soyaen en annen funksjon enn de andre plantemelkene ?
    Lurer for enkelte er ikke så begeistret når jeg sier det er soya i det jeg har laget…

    1. Fant jo overfor at det gikk å bruke rismelk iallefall 🙂 Så da går det sikkert med havremelk og !

      1. Mari Hult

        haha, herlig med spørsmål som svarer på seg selv! Håper det ble bra 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *