veganske oreocupcakes oppskrift

Oreocupcakes

Nydelige cupcakes med kjeks, sjokolademousse og kremostglasur.

Dette er bestselgeren hver gang jeg selger cupcakes på marked, og samme hvor mange jeg har med meg så blir de revet vekk på svært kort tid.

Oreokjeksen du får kjøpt i butikken er dessverre med palmeolje, men det finnes noen andre alternativer også. Disse “oreosene” fikk jeg med meg fra butikken VX i London. Merket heter Paskez, og kjeksen er kalt Trios. De skal være tilgjengelige fra flere nettbutikker. I tillegg så finnes det Lovemore sine O’chocos, som flere godt assorterte matbutikker i Norge fører. Kikk i allergiavdelingene, eller bestill online på matshop.no. Såvidt jeg vet er begge disse uten palmeolje.

Du kan også lage oreokjeksen selv. 

I oppskriften gjemmer jeg sjokolademoussen inne i kaken, under glasuren. På bildet rett under har jeg istedenfor lagt både sjokolademoussen og kremostglasuren lagvis i en sprøytepose, for å få en “swirl” effekt. Alt smaker like godt.

Oreo swirl cupcakes

Ingredienser til 12 cupcakes:

  • 2 desiliter hvetemel
  • 0,75 desiliter kakaopulver
  • 1,5 desiliter sukker
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 1 teskje natron
  • 5 “oreo”kjeks
  • 2 desiliter soyamelk
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 0,75 desiliter rapsolje

Sjokolademousse:

  • 50 gram vegansk kokesjokolade
  • 1 desiliter vispbar havrekrem

Glasur: 

  •  5″oreo”kjeks + 6 kjeks til pynt
  • 100 gram vegansk margarin
  • 100 gram vegansk kremost
  • 4 desiliter melis

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med former.

Sil hvetemel, kakao, sukker, bakepulver og natron over i en stor bolle. Knus kjeksen, og ha i.

Visp sammen soyamelk og eddik i en mindre bolle. La det stå et par minutter. Bland deretter i oljen.

Hell det våte over i det tørre, og miks det raskt sammen til en røre.

Fordel røren i formene, og bak i 18 – 20 minutter. Avkjøl på rist.

Sjokolademousse: 

Smelt sjokoladen i vannbad. Visp kremen, og vend forsiktig i sjokoladen.

Ha moussen over i en sprøytepose med middels stor åpning.

Glasur: 

Knus fem kjekser.

Ha margarin, kremost og melis i kjøkkenmaskinen, og kjør til du har en helt jevn krem. Rør inn den knuste kjeksen. Ha over i en sprøytepose med stor åpning.

cupcakes1cupcakes2

Pass på at cupcakene er helt avkjølt når du begynner å pynte. Start med å bruke en eplekjernekutter (eller tilsvarende), og skjær et hull midt i hver kake.

Fyll hullet med sjokolademousse.

cupcakes3

Deretter dekker du resten av kaken med glasur.

cupcakes-pynting3

Avslutt med en halv kjeks på toppen.

cupcakes-mange

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER. 

7 Comments

  1. Hei!
    Har veldig lyst til å lage disse, men har ikke vegansk smør til glasuren. Er vel umulig å bruke olje går jeg ut ifra?

    1. Mari Hult

      Nei, du trenger noe stivt dessverre. Har du kremosten kan du bruke kun den uten margarinen, bare ikke har på like mye.

  2. Mari Emilie

    Passer denne oppskriften til en kakeform på ca. 20-22 diameter, eller bør den dobles? 🙂

    1. Mari Hult

      Tror nok du må doble den 🙂 Evt sjekk oppskriften på oreokake http://www.vegetarbloggen.no/2011/09/01/vegansk-oreokake/

  3. Hei!
    Kan jeg bruke noe annet i stedet for vispbar havrekrem? Tror ikke jeg får tak i det på nærbutikken.

    1. Mari Hult

      Vipsbar soyakrem, eller du kan lage sjokolademousse av silketofu 🙂

  4. Hege Næss

    Hei! Ville bare takke for en utmerket oppskrift! De ble en hit i barnedåp i helgen. Hadde litt rosafarge i glasuren, heiv på et par øyne og satte kjeksen lenger ned så ble de riktig så morsomme. Skal lage slike til Halloween også, bare med blå som Cookiemonster 😀
    Synes mye av veganmaten kan bli i dyreste laget men disse var veldig greie egentlig ^^,

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *