vegansk spagetti bolognese oppskrift

Tofu bolognaise

Vegansk variant av den populære pastaretten. 

SPAGETTI BOLOGNAISE: Kjempegod vegansk pastarett med tofu- og grønnsakssaus.

På under en time koker du sammen denne utrolig smakfulle pastasausen. Tofuen bakes i ovnen med oregano, som gir en veldig god smak av Italia.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 250 gram fast tofu
  • To kvaster oregano + litt ekstra til pynting
  • Salt og pepper
  • 1 pastinakk
  • 1 gulrot
  • 1 løk
  • 1 stangselleri
  • En halv fennikel
  • 4 hvitløksfedd
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 2 laurbærblad
  • 1 teskje fennikelfrø
  • 1 teskje kanel
  • 1 røkt paprika (hermetisk)
  • 3 desiliter rødvin
  • 3 desiliter vann
  • 2 bokser knuste tomater (ca 6 desiliter)
  • 400 gram tørket, vegansk spagetti
  • Nykvernet pepper til servering
  • Eventuelt litt næringsgjær til servering

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Press ut vann av tofuen, og smuldre den opp på bakepapiret. Finhakk oregano og ha over, dryss også på salt og pepper.

FØR: Smuldret tofu med oregano, salt og pepper.


Bak i 15 – 20 minutter, tofuen skal bli gyllen.

ETTER: Fin og gyllen tofu.


Rens og skjær pastinakk, løk, gulrøtter, stangselleri og fennikel i små firkanter. Finhakk hvitløksfeddene. Ha olje i en gryte, og stek løk og hvitløk i noen minutter. Tilsett resten av grønnsakene, og stek i fem minutter – til alle er blitt gylne.

GRØNNSAKER: La grønnsakene surre i gryta til de blir gylne.

Ha i laurbærblad, fennikelfrø og kanel, finhakk paprikaen og ha i den og. La det koke fem minutter til. Ha i rødvinen, og la det koke i ti minutter.

RØDVIN: La rødvinen koke nesten helt inn før du har i tomater, vann og tofu.

Tilsett vann, tomater og bakt tofu, og la det koke i en halvtime til.

BOLOGNAISE: La sausen koke ytterligere en halvtime etter at du har i tomater, vann og tofu.

Kok spagetti etter anvisning på pakken. Server pastaen rykende ferst, hell sausen over og dryss til slutt på nykvernet pepper og eventuelt litt næringsgjær.

For en ekstra italiensk opplevelse, anbefaler jeg å bake grissini til.

Les mer: 

Panini med pesto og stekte grønnsaker

Risotto med steinsopp

Lettvint pasta med sopp og aubergine

Crostini med tomat og basilikum

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *