Hveteboller

Hjemmelaget er best – og disse kan du servere til enhver anledning.

Glem tipakningene du får kjøpt i kiosker og bensinstasjoner! Hjemmelagde boller er best, og slettes ikke vanskelige å lage.

Ingredienser til 16 boller:

  • 500 gram hvetemel
  • 100 gram sukker
  • 0,5 teskje salt
  • 1 teskje malt kardemomme
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 100 gram vegansmør
  • 3,5 desiliter soyamelk
  • 50 gram fersk gjær
  • Soyamelk til pensling

Framgangsmåte:

Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre smøret i melblandingen. Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, og tilsett melblandingen.

Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast.

Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.

Ha deigen på bakebordet og elt den sammen. Rull den ut til en pølse, og del opp i like emner.

Trill ut boller. Plasser på stekebrett dekket med bakepapir.

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Etterhev bollene under plast 20-30 minutter.

Pensle med soyamelk og stek bollene i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Tips:

Ønsker du rosinboller, er det bare å blande en håndfull rosiner inn i deigen før du ruller ut bollene.

Les mer:

Veganske vafler

4 Comments

  1. Brukte tørrgjær når jeg skulle lage disse og håpte det skulle gå bra. Der tok jeg feil, bollene nektet å heve noe særlig og endte opp halvrå inni Tenkte bare å informere om min feil slik at ikke flere går i fella, haha.

    1. Mari Hult

      Jeg bruker tørrgjær i de hele veien og det går kjempefint 🙂 Sjekket du at gjæren reagerte med væsken før du hadde i det tørre?

  2. Hvordan tror du at det ville gått om jeg hadde byttet smøret med matolje? (Her jeg bor selges det dessverre ikke vegansmør)

    1. Tror det går helt fint 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *