Veganese

Den veganske versjonen av majones.

Nok en oppskrift fra de fantastiske kokkene på Resept. Se videoen her og les oppskriften under:

Ingredienser til et stort glass: 

  • 1 spiseskje dijonsennep
  • En dæsj eddik
  • 1 desiliter soyamelk
  • Salt og hvit pepper
  • 3 desiliter solsikkeolje

Framgangsmåte:

Ha alle ingrediensene utenom oljen i en bolle. Så kjører du det med en stavmikser eller håndvisp, mens du heller oljen over i en tynn stråle.

Majonesen tykner etterhvert som du har i oljen, så mengden olje som trengs kan variere litt. Blir det for tykt “redder” du det med å ha i en teskje vann.

Smaksett med ytterligere litt salt og pepper om ønskelig. Litt sitronsaft kan også være godt (men da blir majonesen igjen litt tynnere).

LES MER:

Enkle veganske dressinger

Hummus

Tomatsalsa

8 Comments

  1. Hei, jeg lurer på om det er mulig å bruke oliven olje istede?

    1. Mari Hult

      Ja, men smaken blir en del kraftigere da.

  2. Marita johansen

    Raps er supert…:-)

    1. Mari Hult

      Ja 🙂

  3. Går det med rismelk istedenfor soyamelk? Tåler ikke soya heller:/

    1. Mari Hult

      DEssverre ikke i denne oppskriften 🙁

  4. Vet du ca. hvor lenge denne holder seg god i kjøleskapet? 🙂

    1. Mari Hult

      Oh jeg tør ikke helt å svare :/ 3-4-5 dager kanskje? Gjerne lengre og.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *