veganske polentahjerter oppskrift

Polentahjerter med ratatouille

Romantisk middag for to.


Lyst å lage en litt ekstra fin hverdagsmiddag til din kjære? Prøv polentahjerter og en smaksbombe av en ratatouille. Det er lettvint og kjempegodt!

Du trenger ikke lang tid på kjøkkenet, men det er greit å huske på at polentaen gjerne vil stå i kjøleskapet en time underveis. Husk også at når du lager polenta, da går det raskt i svingene, så pass på at du gjør klar alle ingrediensene før du begynner på kokingen.

Ingredienser til to porsjoner:

  • 5 desiliter vann
  • 2 desiliter polenta
  • 0,5 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje næringsgjær (om du har)
  • 1 teskje salt
  • 6 soltørka tomater (enten marinerte eller utvanna)
  • Frisk basilikum
  • Frisk persille
  • 2 spiseskjeer rapsolje

Framgangsmåte:

Kok opp vannet i en gryte. La det småkoke, og ha i polentaen. Rør kraftig – her blir det fort klumper om du ikke følger med.

Etter maks et minutt har du en tyktflytende masse, og da kan du ha i melken. Skru gjerne ned varmen til svak. Rør mens væsken koker inn. Ha i næringsgjær, salt og pepper.

Finhakk tomater og urter, og ha de i til slutt. Rør alt sammen, nå skal du ha en veldig tykk masse. Hell røren over i en form, og fordel den jevnt den utover med en slikkepott. Sett til avkjøling i minst en time, i mellomtiden kan du lage ratatouillen.

Klargjøring:

Når polentaen kjøles ned så stivner den, og da er det lett å bruke pepperkakeformer og trykke ut hjerter – eller andre figurer. Du kan også bruke kniv.

Varm litt olje i en stekepanne, og stek polentafigurene på begge sider til de blir gyldne.

Ingredienser til ratatouille:

  • 1 hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 squash
  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 grønn paprika
  • 0,5 aubergine
  • 0,5 desiliter olivenolje
  • 0,5 desiliter grønnsakskraft eller vann
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 1 desiliter hakkede tomater
  • 1 teskje sukker
  • 2 teskjeer hvitvinseddik
  • Ferske urter, gjerne timian, rosmarin og basilikum
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Rens grønnsakene, og kutt dem i terninger. Varm oljen i en gryte, og fres grønnsakene i noen minutter, til alle er blanke og fine. Tilsett kraft, tomatpuré og hakkede tomater, og la det koke opp. Ha i hvitvinseddik og sukker. Finhakk urtene og rør i. La det koke i fem til ti minutter, til alle grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.

Anrett rataouille nederst i en dyp tallerken, legg polentahjertene over. Frisk basilikum på toppen ser fint ut.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *