Nudler med tofu og brokkoli

Nydelig og næringsrik wok med smak av soya og peanøtter.

Ingredienser til en porsjon:

 • 50 gram risnudler
 • 0,5 teskje salt
 • 20 gram frisk ingefær
 • 1 hvitløksfedd
 • En halv rød chili
 • 100 gram tofu, gjerne deep fried
 • 1 teskje sukker
 • 0,5 desiliter soyasaus
 • 1 sjalottløk
 • En kvart brokkoli
 • 1 spiseskje rapsolje
 • 1 spiseskje peanøttsmør
 • Noen spinatblader

Framgangsmåte:

Kok opp vann og salt i en gryte, og ha i risnudlene. Kok dem etter anvisning på pakken, og hell over i et dørslag. Finhakk ingefær, chili og hvitløk. Legg i en liten bolle med sukkeret, og hell soyasaus over. Skjær tofu i terninger, og la den marineres i blandingen.

Skjær løk i små biter og del brokkolien i buketter. Varm opp oljen i en stekepanne eller wok, og ha i løken. Stek et par minutter, til den blir gyllen. Deretter løfter du tofuen ut fra marinaden, og har i stekepannen. Stek i noen minutter, til den begynner å få litt farge. Løft tofuen ut av pannen, og legg den tilbake i marinaden. Stek brokkolien. Etter et par minutter heller du over hele tofublandingen i pannen. Sett ned til middels sterk varme. Rør inn peanøttsmøret, risnudler og spinatblader, og la det putre i noen minutter. Server med en gang.

FLERE OPPPSKRIFTER MED TOFU:

Vegan drumsticks

Nudelsuppe med tofu

Vårruller

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *